T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
VAN / İPEKYOLU - Şehit Koray Akoğuz İlkokulu

Rehberlik Çalışmaları Kapsamında Psikolojik Sağlamlık Etkinliği Yapıldı

PSİKOLOJİK SAĞLAMLIK

Psikolojik sağlamlık stresli yaşam olaylarına maruz kalan bireyin bu stresli yaşam olaylarına ve zorluklarına uyum sağlama yeteneğidir (Luthar, Cichetti ve Becker, 2000).

Çocuklarda Psikolojik Sağlamlık

Çocukların yaşlarına ve gelişim düzeylerine uygun olarak karşılaştıkları zorluklar onların problemler karşısında çözüm üretmelerine ve gelişmelerine yardımcı olabilir. Çocukların deneyimledikleri zorluklar onların psikolojik sağlamlıklarını geliştirir. Psikolojik sağlamlık, çocukların olumsuzluklara karşı hazır olma, zorlu durumlara uyum sağlama ve bu durumlarla başa çıkabilme kapasiteleri olarak tanımlanır. Psikolojik sağlamlık çevre ile olan etkileşim sayesinde şekillenip değişkenlik gösterebilir.

Çocuklarda psikolojik sağlamlığı artırmak için;

 Çocuğunuzun yeni şeyler denemesine izin verin. Süreçte harcadığı çabalara vurgu yapın. Egzersiz yapması için fırsatlar sağlayın. Egzersiz yapmak beynin stresli durumlara karşı güçlenmesinde rol oynar. Yeterli uyku ve sağlıklı beslenme için özendirici olun. Duygularını tanıması, ifade etmesi ve yönetmesi konusunda destekleyici olun. Yoğun ve zorlayıcı duyguların dönüşebileceğini fark etmesini sağlayacak yaşantılar sunun. Çocuklara kendi düzeylerine uygun hedefler koymayı öğretin. Hedef belirlemek, belirli bir göreve odaklanmayı ve zorluklarla baş edebilmeyi öğretir. Başkalarına yardım etmesi konusunda teşvik edin. Bu şekilde kendisinin de yardıma ihtiyacı olduğu dönemlerde rahatsızlık ve utanç duymadan başkalarından yardım alabilir.

Şehit Koray Akoğuz İlkokulu rehberlik servisi olarak bizler çocuklarımızın psikolojik sağlamlıklarını geliştirmek amacıyla sınıf öğretmenlerimizle beraber öğrencilerimizin kaygılarını anlayıp, destek olmak için öğrencilerimiz ile kaygılarımızı balonlarlara yazıp uçurduk.

 

19-04-202219-04-2022

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 19.04.2022 - Güncelleme: 08.06.2022 15:21 - Görüntülenme: 442
Kaynak: https://kemalsayar.com/haftaninyazisi/cocuklardapsikolojikdayaniklilik
  Beğen | 0  kişi beğendi